Cupcaky s hrobečky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na těsto:
180 g polohrubé mouky
25 g kakaa holandského typu
5 g jedlé sody - 1 lžička
180 g krupicového cukru
2 větší vejce
45 g oleje
250 ml kefírového mléka
Na krém:
125 g měkkého tučného tvarohu z vaničky
25 g - 1/2 sáčku vanilkového pudinku bez vaření Créme Olé
10 g moučkového cukru - dle potřeby
100 ml mléka - dle potřeby
Na zdobení:
kakaové sušenky na drť
náhrobky z lineckého těsta s křížkem z hořké čokolády
malé marcipánové kytičky a lístky

Postup přípravy receptu

  1. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Pokud používáme silikonové, tak je jemně vytřeme olejem.

  2. Smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a prosijeme. V druhé míse krátce prošleháme vejce s cukrem, zašleháme olej a střídavě a po částech přidáme moučnou směs a kefír. Vzniklé těsto má tekutější konzistenci. Nalijeme ho do 2/3 výšky připravených košíčků, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 20 minut. Vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

  3. V míse prošleháme tvaroh s cukrem, přidáme studené mléko. Za stálého šlehání přisypáváme Créme Olé a při nejvyšších otáčkách šleháme zhruba 2 - 3 minuty. Vznikne hustější krém, dosladíme dle chuti.

  4. Kakaové sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem jemně rozdrtíme na drobečky. Náhrobky připravíme v předstihu např. z lineckého těsta za pomoci oválné vykrajovací formičky. Křížky vytvoříme rozpuštěnou čokoládou, případně černou cukrářskou barvou. Kytičky a lístky připravíme buď z marcipánu, nebo nějaké tzv. mléčné hmoty, případně potahovací hmoty.

  5. Na vychladlé muffiny navrstvíme krém, který uhladíme do menší polokoule a posypeme drobečky. Jde to lépe opačně, když muffiny s krémem do drobečků v misce mírně zatlačujeme. Pak přidáme náhrobky, pro lepší fixaci se může povrch kousek pod krémem malinko naříznout. Dozdobíme kytičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!