Ďábelský pekáč po myslivecku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- ďábelské koření
- 70 dkg vepřové kýty
- velká hrst sušených hříbků (mražených)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 větší tavené sýry (á 80 g)
- 10 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
- sůl
- pepř
- libeček
- mouka na obalení
- olej na pánev
Postup Ďábelský pekáč po myslivecku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé řízečky, mírně osolíme, posypeme ďábelským kořením a vetřeme jej do masa, obalíme v mouce a na horkém oleji osmahneme rychle z obou stran. Přendáme do vymazané zapékací mísy.
Na pánev dáme trochu vody a necháme rozpustit tavené sýry. Přidáme sušené houby, které jsem předem namočili, najemno nakrájenou cibuli, na plátky česnek, libeček a vše mícháme, dokud se sýr nerozpustí – je to chvilka. Směs nalijeme na maso a posypeme jemně nakrájenou slaninou. Dolijeme vodu asi do poloviny masa, aby bylo dost šťávy, která je výborná.
Pečeme zakryté na 220°C asi 50 minut, ke konci pečení zkontrolujeme, zdali je dostatek šťávy, případně dochutíme solí a pepřem, lehce promícháme a pečeme již odkryté. Příloha byla kapusta a šťouchané brambory s cibulkou.