Delikatesa: kotlety s černým česnekem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 ks černého česneku
4 plátky vepřové kotlety
3 lžičky solamylu
3 dl vody
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme černý česnek na plátky a položíme jej na vepřové kotlety, které jsme předtím potřeli olejem. Kotlety s česnek dáme na sebe, něčím zatížíme a necháme do druhého dne odležet.

  2. Druhý den kotlety vložíme do pečenky nebo remosky a necháme cca hodinu dělat. Během té doby se podíváme, zda máme dostatek sosíku, pokud ne, zalijeme vodou.

  3. Po hodině rozmícháme 3 lžičky solamylu s 3 dl vody a maso zalijeme. Kdo nemá rád solamyl, může klidně použít jíšku. Necháme ještě chvilku dělat.

  4. Ke kotletám s černým česnekem je jako příloha nejvhodnější rýže basmati.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!