Demi Glace recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

2 kg telecích kostí (kloubových)
1 mrkev
1 cibule
1 řapíkatý celer
1 pórek
1 čerství tymián
2 bobkové listy
olivový olej
1 palička česneku
200 ml červeného vína
100 g rajčatového protlaku
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kosti důkladně očistíme a propláchneme studenou vodou.

  2. Pak je vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme a dáme zapéct na 25 minut do trouby při 170°C (dotmava, ale nespálit).

  3. Ve vhodném hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme zeleninu do tmavší zlatavé barvy.

  4. Přidáme tymián, bobkový list a rajský protlak.

  5. Zarestovaný protlak zalijeme červeným vínem a víno zcela vyvaříme (pokud víno málo vyvaříme, demi glace bude kalný). Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou.

  6. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout asi 6-7 hodin. Po celou dobu sbíráme pěnu a tuk.

  7. Uvařený demi glace scedíme a zchladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!