Divoká krůta na celeru recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- krůtí stehno
- 2 cibule
- 1/2 menšího celeru
- sůl
- nové koření
- celý pepř
- 2 bobkové listy
- větvička čerstvého tymiánu
- snítka rozmarýnu
- 2 lístky šalvěje
- 3 lžíce octa balsamico
- 1 PL sádla
Postup Divoká krůta na celeru
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky nakrájeným celerem, kořením, přidáme čerstvé bylinky a ocet a důkladně vše promícháme. Dáme do lednice nejlépe přes noc uležet.
Druhý den rozpálíme v kastrolu sádlo a naloženou směs na něm zprudka opečeme. Pak podlijeme menším množstvím vody a pomalu dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na požadovanou hustotu, popř. dosolíme a podáváme třeba s bramborovými knedlíky.