Domácí briošky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 ml vody
- 100 ml rozpuštěného másla
- 100 g cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky čerstvého droždí
Postup Domácí briošky
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.
Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C asi 15-20 minut. Hotové briošky ihned přendáme z plechu na mřížku.