Domácí briošky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 ml vody
100 ml rozpuštěného másla
100 g cukru
1/2 lžičky soli
1 vejce
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1/2 kostky čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.

  2. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C asi 15-20 minut. Hotové briošky ihned přendáme z plechu na mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!