Domácí Carpaccio z panenky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová panenka
1 kg třtinového cukru
1 kg hrubé soli
špetka kakaa
špetka skořice
rozmarýn
šalvěj
estragon
tymián
celý pepř
hřebíček
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme.

  2. Připravíme si čistou utěrku (já použila plenu) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme.

  3. Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu solno-cukrové směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.

  4. Po 15-ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!