Domácí hamburgery II. recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

Asi 500g mletého masa (měla jsem doma mleté plecko)
vejce
cibulka
sůl
pepř
1-3 lžíce hladké mouky
tuk na smažení
Na oblohu plátkový sýr
zelenina čerstvá nebo naložená
kečup
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme s masem, vejcem, osolíme a opepříme a trošku zahustíme moukou. Hmotu pořádně propracujeme. Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku.

  2. Hamburgerové bulky rozřízneme, jednu půlku na řezné ploše mázneme hořčicí, druhou půlku kečupem. Na spodní část dáme list salátu, na něj teplé maso, plátek tvrdého sýra a zeleninu (řezy papriky, okurky, někdo dává okurku kyselou). Přiklopíme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!