Domácí hamburgery II. recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- Asi 500g mletého masa (měla jsem doma mleté plecko)
- vejce
- cibulka
- sůl
- pepř
- 1-3 lžíce hladké mouky
- tuk na smažení
- Na oblohu plátkový sýr
- zelenina čerstvá nebo naložená
- kečup
- hořčice
Postup Domácí hamburgery II.
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme s masem, vejcem, osolíme a opepříme a trošku zahustíme moukou. Hmotu pořádně propracujeme. Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku.
Hamburgerové bulky rozřízneme, jednu půlku na řezné ploše mázneme hořčicí, druhou půlku kečupem. Na spodní část dáme list salátu, na něj teplé maso, plátek tvrdého sýra a zeleninu (řezy papriky, okurky, někdo dává okurku kyselou). Přiklopíme a ihned podáváme.