Domácí houbové koření recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- lesné huby (zmes alebo jeden druh, použila som podpňovky - václavky)
- I. variant: sušené feferonky
- II. variant: mleté čierne korenie
Postup Domácí houbové koření
Postup přípravy receptu
-
Jelikož máme hodně podpňoviek a není je už kam dávat a nestíháme jíst, používám na vaření jen kloboučky a nožičky jsem použila na houbové koření. Houby očistíme, nařízneme a vysušíme. Sušila jsem v pootevřené troubě při teplotě 80°C asi 1 hodinu, ale záleží to na druhu a části hub.
Vysušené houby rozmixujeme. I. varianta: houby mixujeme s vysušenými feferonkami (množství podle chuti, ale doporučuji méně, aby po přidání do jídla nebylo příliš ostré).
II. varianta: houby mixujeme spolu s mletým pepřem (je lepší to spolu premixu kvůli rovnoměrnému rozptýlení koření).
III. varianta: rozmixujeme jen čisté vysušené houby (upřednostňuji, mohu pak použít do libovolného jídla).
Dobře rozmixovaný houbový prášek uložíme do tmavé skleněné láhve se zabroušeným uzávěrem, aby nevyprchalo.