Domácí houbové koření recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

lesné huby (zmes alebo jeden druh, použila som podpňovky - václavky)
I. variant: sušené feferonky
II. variant: mleté čierne korenie

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož máme hodně podpňoviek a není je už kam dávat a nestíháme jíst, používám na vaření jen kloboučky a nožičky jsem použila na houbové koření. Houby očistíme, nařízneme a vysušíme. Sušila jsem v pootevřené troubě při teplotě 80°C asi 1 hodinu, ale záleží to na druhu a části hub.

  2. Vysušené houby rozmixujeme. I. varianta: houby mixujeme s vysušenými feferonkami (množství podle chuti, ale doporučuji méně, aby po přidání do jídla nebylo příliš ostré).

  3. II. varianta: houby mixujeme spolu s mletým pepřem (je lepší to spolu premixu kvůli rovnoměrnému rozptýlení koření).

  4. III. varianta: rozmixujeme jen čisté vysušené houby (upřednostňuji, mohu pak použít do libovolného jídla).

  5. Dobře rozmixovaný houbový prášek uložíme do tmavé skleněné láhve se zabroušeným uzávěrem, aby nevyprchalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!