Domácí kuřecí čínská polévka recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

- kuřecí skelet nebo krky
- sypané žluté polévkové koření Vegeta a pod.
- čínské nudle kudrnaté (možno použít i z čínské polévky - bez přiloženého koření)
- pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí kostry (bez kůže, jinak je zbytečně mastné) či krky opláchneme, v kastrolu zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a dáme pomalu nepřikryté vařit.

  2. Jakmile se voda trochu ohřeje, přidáme polévkové koření podle chuti (rychleji se rozpustí v teplé než ve studené vodě). Pěnu, která se zpočátku tvoří, sebereme lžící pryč. Vaříme na mírném ohni, dokud nejde maso dobře od kosti, cca 30min., klidně i déle. Pozor, ať se voda nevyvaří, je-li potřeba, dolejeme trochu studené vody.

  3. Po uvaření vývar zcedíme do jiného hrnce (pokud se od masa samy varem oddělily kostičky, pokud ne, stačí maso jen vyndat a vývar nechat v původním hrnci).

  4. Do horkého vývaru dáme rozlámané čínské nudle, cca 2min. udržujeme ve varu, poté vypneme a necháme dojít, nudle po chvíli změknou už bez vaření.

  5. Maso obereme od kostí a vrátíme do polévky. Podle chuti dosolíme, ale většinou není třeba, sůl je již v polévkovém koření.

  6. Na talíři pozdobíme pažitkou či petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!