Dřevorubecký toast recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- cca 12 plátků bílého toastového chleba
- cca 15-20 dkg gothaj nebo junior (měkkého salámu)
- cca 15-20 dkg eidamu
- 1 vejce
- majoránka
- pepř
- sůl nebo vegeta
- 1-3 stroužky česneku (dle chuti)
- cca 5 vrchovatých lžiček hořčice
- cca 5 vrchovatých lžiček kečupu
Postup Dřevorubecký toast
Postup přípravy receptu
-
Salám a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo. Ve vajíčko rozmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl/vegeta dle chuti (pozor, některý sýr bývá sám o sobě slaný, tak se solí opatrně).
Vajíčko zamícháme do směsi sýru a salámu. Hořčici smícháme s kečupem. Jednotlivé plátky toastu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Toast potřeme směsí hořčice a kečupu. Na to rozložíme sýrovo-salámovou směs. Toasty dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova cca 180-200° na 10-20 minut - záleží na druhu toastů a trouby/osvědčil se mi horký vzduch).
Zlatavé toasty vyndáme, můžeme rozkrojit na trojúhelníčky a podáváme se zeleninovým salátem jako lehčí večeři, či jen tak jako předkrm nebo svačinku.