Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

400 g vařených drštěk
40 g sádla
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
8 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
3 lžíce hladké mouky
(pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě)
majoránka
1,5 litru vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut. Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!