Dršťky se zeleninou recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

1, 4 kg drštěk
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička černého pepře
2 lžíce másla
400 g kořenové zeleniny
2 menší cibule
2 řapíky celeru
0,5 l hovězího vývaru
1 lžíce sekaných sušených rajčat
400 g drcených rajčat
0,2 bílého vína
oregano, tymián, rozmarýn
2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
1 čili paprička ptačí oko
4 stroužky česneku
sůl
pepř
cukr
citron

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně zalijte studenou vodou. Proceduru vícekrát opakujte, až bude voda bez zápachu. K poslední várce vložte koření svázané do pytlíčku nebo umístěné do vajíčka na vaření koření a nechte táhnout do změknutí, může to být i 5 hodin.

  2. Sušená rajčata nasekejte nadrobno. Cibuli pokrájejte na měsíčky, kořenovou zeleninu (poměr 2/3 mrkev, 1/6 celer bulvový, 1/6 petržel) očistěte a nakrájejte na plátky. V kastrolu rozehřejte máslo, osmahněte zeleninu zalijte hovězím vývarem a vínem. Přidejte bylinky, drcená a sekaná rajčata, okořeňte, osolte.

  3. Dršťky zbavte koření a včetně vývaru přidejte k zelenině, duste asi 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte na plátky nakrájený česnek. Okyselte, opepřete, osolte, oslaďte dle vlastního gusta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!