Drůbeží a vepřové kousky v kapiové omáčce se zakysanou smetanou recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

250 g vykostěného kuřecího masa
250 g vepřového masa
2 cibule
1 stroužek česneku
2 velké kapie
8-10 cherry rajčátek
1 zakysaná smetana
1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
1 lžička Tandori masala koření
1 lžička koření Hungary
trohu pepře
olivový olej
2 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si suroviny, maso na kousky, kapie a cibule na proužky, česnek na plátky a cherry rajčátka na čtvrtiny.

  2. Do kastrolu si dáme trochu oleje na osmažení cibule, přidáme maso, koření, sůl a necháme chvíli restovat, poté zalijeme vodou, aby bylo maso pod ní a necháme zvolna dusit.

  3. Když maso téměř změkne dáme kapie, rajčátka, rajčatový protlak a dusíme dál tak dlouho, až je všechno měkké-nerozvařené!

  4. Ve smetaně s vodou rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky na zahustění a dochutíme podle naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!