Drůbeží játra s marinádou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g drůbežích jater
- 1 větší cibule
- 2 lžíce ostrého dobrého kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mleté papriky
- 3 žloutky
- 8 menších tmavých žampiónů
- 1 zelená paprika
- olivový olej
- 1 lžíce Solamylu nebo instantní jíšky
- pepř
- sůl
- 3 dcl vody
Postup Drůbeží játra s marinádou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat.
Do misky si uděláme marinádu: mícháme sůl, pepř, kečup, sojovou omáčku, papriku, žloutky a promícháme.
Marinádu pak přilijeme k játrům, promícháme a necháme dusit. Před koncem dušení přidáme papriku nakrájenou na kroužky, necháme ještě chvilku produsit, zalijeme solamylem rozmíchaným v trošce vody(nebo jíšku) a můžeme jít baštit.