Drůbeží játra s marinádou recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

500 g drůbežích jater
1 větší cibule
2 lžíce ostrého dobrého kečupu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička mleté papriky
3 žloutky
8 menších tmavých žampiónů
1 zelená paprika
olivový olej
1 lžíce Solamylu nebo instantní jíšky
pepř
sůl
3 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat.

  2. Do misky si uděláme marinádu: mícháme sůl, pepř, kečup, sojovou omáčku, papriku, žloutky a promícháme.

  3. Marinádu pak přilijeme k játrům, promícháme a necháme dusit. Před koncem dušení přidáme papriku nakrájenou na kroužky, necháme ještě chvilku produsit, zalijeme solamylem rozmíchaným v trošce vody(nebo jíšku) a můžeme jít baštit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!