Drůbeží přesnídávková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

drůbeží vývar
vařené maso z vývaru
mrkev 4 ks
zelenina:
hrášek
květák
petržel
brokolice nebo mix mražené
sůl
mletý pepř
2 lžíce másla (oleje)
hladká mouka
špetka muškátového květu
špetka muškátového oříšku
zelená petrželka
krupicové noky nebo sýrové nočky dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a přidáme na kousky nakrájenou zeleninu.

  2. Vedle na pánvi si na kousku másla orestujeme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a přidáme do polévky - pro barvu i lepší chuť (pokud nechceme, tak mrkev nemusíme restovat, ale rovnou jí vložíme s ostatní zeleninou do polévky).

  3. Polévku okořeníme špetkou muškátového květu a 3 strouhnutími muškátového oříšku, dosolíme, přidáme špetku mletého pepře a necháme vařit mírným varem asi 10 min.

  4. Pak přidáme mléko, pomalu zavaříme a vložíme nočky na uvaření a uvařené maso nakrájené na kousky. Necháme ještě asi 5-10 min pomalu provářet. Dle potřeby hotovou polévku dosolíme a vložíme najemno nakrájenou zelenou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!