Drůbeží přesnídávková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- drůbeží vývar
- vařené maso z vývaru
- mrkev 4 ks
- zelenina:
- hrášek
- květák
- petržel
- brokolice nebo mix mražené
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce másla (oleje)
- hladká mouka
- špetka muškátového květu
- špetka muškátového oříšku
- zelená petrželka
- krupicové noky nebo sýrové nočky dle chuti
Postup Drůbeží přesnídávková polévka
Postup přípravy receptu
-
Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a přidáme na kousky nakrájenou zeleninu.
Vedle na pánvi si na kousku másla orestujeme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a přidáme do polévky - pro barvu i lepší chuť (pokud nechceme, tak mrkev nemusíme restovat, ale rovnou jí vložíme s ostatní zeleninou do polévky).
Polévku okořeníme špetkou muškátového květu a 3 strouhnutími muškátového oříšku, dosolíme, přidáme špetku mletého pepře a necháme vařit mírným varem asi 10 min.
Pak přidáme mléko, pomalu zavaříme a vložíme nočky na uvaření a uvařené maso nakrájené na kousky. Necháme ještě asi 5-10 min pomalu provářet. Dle potřeby hotovou polévku dosolíme a vložíme najemno nakrájenou zelenou petrželku.