Drůbeží smažená rýže recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1/2 hrnku (300 g) rýže
- hrnky mražené zeleniny
- 470 g drůbežího masa
- 1 stroužky česneku
- 4 PL sojové omáčky
- 4 zelené cibulky nakrájené na kolečka
- 4 - 6 PL sezamového oleje
- 2 vejce
Postup Drůbeží smažená rýže
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu.
2. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme podle chuti, odložíme.
Vejce ušleháme s 2 ČL sezamového oleje a odložíme.
Ve wok pánvi (nebo v jakékoliv velké pánvi) rozehřejeme 2 PL sezamového oleje, přidáme maso a za občasného míchání osmažíme. Vyjmeme z woku na talíř.
Na pánev přidáme zbývající olej, rozehřejeme a přidáme zeleninu a cibulku.
Za stálého mícháme osmažíme do měkka, cca 5 minut.
Pak přidáme česnek a smažíme dalších 30 sekund.
Necháme zeleninu ve woku, jen ji dáme stran, abychom měli uprostřed volné místo. Tam nalijeme vejce a za stálého míchání usmažíme.
Do woku přidáme usmažené maso, rýži a sojovou omáčka. Řádně promícháme, případně dochutíme solí a pepřem. 8. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.
Pokud nemáte wok, použijte různé pánve. Jednu na maso a zeleninu, druhou na vejce. Sezamový olej kupuji obvykle v potravinách Marks & Spencer.