Dunajské vlny - super snadné recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 3 vejce
- 175 g cukru krupice nebo krystal
- 175 ml oleje
- 175 ml mléka
- 350 g hladké mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžice mléka
- 1 lžice kakaa
- višně sklenice
- Krém:
- 250 g změklého másla
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžice cukru krupice nebo krystal
- 1 vanilkový cukr
- 5 kapek mandlového aroma
- Poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 2 lžíce Nutelly
- 1 lžíce oleje
Postup Dunajské vlny - super snadné
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka pudink.
Nalijeme hned po uvaření do misky a přikryjeme potravinovou folií - neudělá se škraloup a necháme vystydnout.
Vejce vyšleháme s cukrem a pomalu přimícháme olej.
Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva a postupně s mlékem přidáváme do vyšlehaných vajec s cukrem.
Plech vymažeme malinko olejem a položíme pečící papír - vymažeme olejem proto, že papír na plechu pak drží lépe.
Polovinu těsta dáme na plech a do zbylé poloviny přidáme kakao a mléko. Smícháme a opatrně rozetřeme na světlé těsto.
Višně necháme okapat a naskládáme na těsto. Dáme do trouby péct na 180°C asi na 25 minut a necháme vystydnout.
Máslo dáme do misky a krátce vyšleháme.
Postupně po lžících do něj zašleháme vystydlý pudink a vanilkový cukr. Nakonec dáme mandlové aroma.
Krém natřeme na vystydlé těsto.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme nutellu a do hladka mícháme. Pomalu přilijeme olej a pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Polevu nalijeme na krém a uhladíme. Dáme ztuhnout, nejlépe do lednice.