Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

3 větší kuřecí stehna
sůl
pepř mletý
hladká mouka
60 g másla
200 g pórku
300 g řapíkatého celeru
1 větší stroužek česneku
snítka tymiánu
vývar - dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a zaprášíme z obou stran moukou. Pórek s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky nebo nudličky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.

  2. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém z obou stran osmažíme připravená stehna. Přidáme zeleninu s tymiánem, osmažená prsa na ni položíme, zeleninu krátce osmažíme, pak podlijeme maličko vývarem, jen tak, aby byla prsa na zelenině a neplavala úplně ve vývaru. Pod poklicí dusíme na mírném plameni doměkka. Podle potřeby přidáváme po troškách vývar, dle chuti osolíme a opepříme.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!