Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 větší kuřecí stehna
- sůl
- pepř mletý
- hladká mouka
- 60 g másla
- 200 g pórku
- 300 g řapíkatého celeru
- 1 větší stroužek česneku
- snítka tymiánu
- vývar - dle potřeby
Postup Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a zaprášíme z obou stran moukou. Pórek s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky nebo nudličky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.
V hrnci rozpustíme máslo, na kterém z obou stran osmažíme připravená stehna. Přidáme zeleninu s tymiánem, osmažená prsa na ni položíme, zeleninu krátce osmažíme, pak podlijeme maličko vývarem, jen tak, aby byla prsa na zelenině a neplavala úplně ve vývaru. Pod poklicí dusíme na mírném plameni doměkka. Podle potřeby přidáváme po troškách vývar, dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.