Dvojctihodné koláčky z majonézy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- špetka soli
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí
- 150 g majonézy
- 230 ml vlažného mléka
- Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu (kostka)
- 40 g vanilkového cukru
- 1 žloutek (bílek si necháme na potření koláčků)
- hrst rozinek
- povidla
- Žmolenka:
- 1 pl másla
- 2 pl cukru moučka
- 4 pl hladké mouky
- plátky mandlí
Postup Dvojctihodné koláčky z majonézy
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme majonézu a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme kynout 1 hodinu.
Mezitím si připravíme náplň z tvarohu - tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutkem a přisypeme rozinky. Dále si smícháme ze všech surovin žmolenku.
Vykynuté těsto rozdělíme na 20 kousků. Z každého vytvoříme placičku, na kterou naneseme tvaroh a zabalíme jako buchtu. Bochánky klademe na plech spojem dolů. Do každého uděláme důlek (já použila paličku od hmoždíře) a vložíme lžičku povidel.
Koláčky na okrajích potřeme bílkem a posypeme žmolenkou a mandlemi. Necháme ještě 10 minut kynout a pak pečeme na 180°C asi 20 - 25 minut do zlatova.