Dvojctihodné koláčky z majonézy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
špetka soli
60 g cukru
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí
150 g majonézy
230 ml vlažného mléka
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu (kostka)
40 g vanilkového cukru
1 žloutek (bílek si necháme na potření koláčků)
hrst rozinek
povidla
Žmolenka:
1 pl másla
2 pl cukru moučka
4 pl hladké mouky
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme majonézu a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme kynout 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme náplň z tvarohu - tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutkem a přisypeme rozinky. Dále si smícháme ze všech surovin žmolenku.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 20 kousků. Z každého vytvoříme placičku, na kterou naneseme tvaroh a zabalíme jako buchtu. Bochánky klademe na plech spojem dolů. Do každého uděláme důlek (já použila paličku od hmoždíře) a vložíme lžičku povidel.

  4. Koláčky na okrajích potřeme bílkem a posypeme žmolenkou a mandlemi. Necháme ještě 10 minut kynout a pak pečeme na 180°C asi 20 - 25 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!