Dvoubarevný (jahodový a kokosový) nepečený cheesecake recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 120 g sušenek (Bebe nebo jiné sušenky)
- rum - podle každého
- 50 g změklého másla
- Na jahodový krém:
- 250 g bílé čokolády
- 250 g jahod
- 400 g domácí lučiny
- Na kokosovou vrstvu:
- 1 želatinový ztužovač na nepečený dort od dr. Oetkera (příprava dle návodu)
- 1,5 lžíce kokosového mléka nebo jen strouhaného kokosu
- voda
- cukr
- tvaroh
- kysaná smetana nebo šlehačka
Postup Dvoubarevný (jahodový a kokosový) nepečený cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nadrtíme v nožovém mixeru nebo ručně je válečkem nadrtíme, přidáme kapku rumu a máslo, zpracujeme a uděláme sušenkovou směs, kterou dáme mokrou rukou na dno dortové formy a dáme na hodinku do chladu.
Jahody očistíme, pokrájíme a nakrájíme na menší kousky (pár jahod si necháme na ozdobu).
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dál pak ve šlehači ušleháme lučinu, změklou vlažnou bílou čokoládu a jahody. Krém s ovocem nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu.
Uděláme druhou vrstvu. Základ uděláme z jednoho sáčku želatinového ztužovače nepečeného dortu od Dr.Oetkera, dál podle návodu (kde je popsán tvaroh, cukr i voda) a pak k vyšlehanému krému přidáme ještě kokosové mléko nebo jen strouhaný kokos.
Druhé těsto nalijeme na první ovocnou vrstvu a dáme do chladu přes noc. Celý povrch pak zdobíme jahodami, meduňkou. Podáváme chlazené ke kávičce.