Dvoubarevný (jahodový a kokosový) nepečený cheesecake recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

120 g sušenek (Bebe nebo jiné sušenky)
rum - podle každého
50 g změklého másla
Na jahodový krém:
250 g bílé čokolády
250 g jahod
400 g domácí lučiny
Na kokosovou vrstvu:
1 želatinový ztužovač na nepečený dort od dr. Oetkera (příprava dle návodu)
1,5 lžíce kokosového mléka nebo jen strouhaného kokosu
voda
cukr
tvaroh
kysaná smetana nebo šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nadrtíme v nožovém mixeru nebo ručně je válečkem nadrtíme, přidáme kapku rumu a máslo, zpracujeme a uděláme sušenkovou směs, kterou dáme mokrou rukou na dno dortové formy a dáme na hodinku do chladu.

  2. Jahody očistíme, pokrájíme a nakrájíme na menší kousky (pár jahod si necháme na ozdobu).

  3. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dál pak ve šlehači ušleháme lučinu, změklou vlažnou bílou čokoládu a jahody. Krém s ovocem nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu.

  4. Uděláme druhou vrstvu. Základ uděláme z jednoho sáčku želatinového ztužovače nepečeného dortu od Dr.Oetkera, dál podle návodu (kde je popsán tvaroh, cukr i voda) a pak k vyšlehanému krému přidáme ještě kokosové mléko nebo jen strouhaný kokos.

  5. Druhé těsto nalijeme na první ovocnou vrstvu a dáme do chladu přes noc. Celý povrch pak zdobíme jahodami, meduňkou. Podáváme chlazené ke kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!