Dvoudruhové zelí se slaninovými noky recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 250 g hlávkového zelí
- 400 g kysaného zelí
- 2 menší brambory nastrouhané na drobno
- 100 g anglické slaniny
- 100 uzené plece
- 2 střední cibule
- sádlo
- kmín
- sůl
- pepř
- cukr
- 500 g chlazené gnocchi
Postup Dvoudruhové zelí se slaninovými noky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce podlijeme vývarem nebo vodou.
Když je zelí poloměkké, přidáme kysané zelí i s trochou nálevu (podle kyselosti) a brambory. Dusíme s částečným podléváním do měkka.
Mezitím opečeme na kousku sádla slaninu a uzené maso do křupava. Přidáme cibuli a po zrůžovění přisypeme neuvařené gnocchi. Společně opékáme asi 3 minuty.
Měkké zelí dochutíme cukrem a pepřem. Slaninové gnocchi přidáme k zelí a společně řádně prohřejeme. Ihned podáváme.