Dvouluštěninová polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

3 hrsti tmavých fazolí (mohou být i jiné)
2 hrsti hrachu
1 velká mrkev
1/3 celeru
3 střední brambory
1/2 kedlubny
1/3 hlávky kapusty
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1/2-1 červený paprikový lusk (nebo kapie)
100 g mletého masa (nemusí být)
1 lžíce tekutého zeleninového vývaru Vegeta
1 rovná lžíce majoránky
pepř
1 lžíce Solamylu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole s hrachem si uvaříme ve slané vodě.

  2. Do jiného hrnce si dáme olej, na něm si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme mrkev, celer, kedlubnu, kapustu a brambory-všechno pokrájené na menší kusy, zalijeme vývarem s vegetou, jen tolik, aby byla zelenina potopená a vaříme.

  3. Když začne zelenina měknout, přidáme na proužky nakrájenou papriku, rozdrobíme do polévky mleté maso, přidáme majoránku, česnek na plátky, pepř a osolíme jak máme rádi.

  4. Nakonec do uvařených luštěnin s vývarem rozpustíme solamyl a všechno vlijeme k zelenině, promícháme a ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!