Dýňová omáčka s celerem - pro nejmenší recept

Top Recepty, Pro děti

Suroviny na recept

1/4 dýně hokkaido
hrst celeru
1/2 cm pórku
1 KL olivového oleje
špetka mletého kmínu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer nakrájíme na kousky, pórek nadrobno.

  2. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a jemně na něm orestujeme pórek. Přidáme celer, mletý kmín a chvilku opékáme. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka.

  3. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a dochutíme solí.

  4. Na talíř dáme uvařené těstoviny nebo noky (tvarohové či bramborové) a přelijeme je omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!