Dýňové taštičky - Tortelli di zucca recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

300 g nudlového těsta (odkaz v poznámce).
Náplň:
500 g dýně hokaido
150 g sušenky amaretti
150 g mostarda hrušková (odkaz v poznámce)
60 g Grana Padano
1 vejce
muškátový oříšek
sůl
máslo
pár šalvějových lístků

Postup přípravy receptu

  1. Náplň připravíme den předem: Dýni rozpůlíme, zbavíme dřeně, nakrájíme na měsíčky a při 200°C pečeme ve vyhřáté peci do měkka (nespálit). Necháme vychladnout v troubě a pak lžící stáhneme dužinu ze slupky a pomačkáme ji. V mezičase rozmačkáme amaretti, jemně nasekáme mostardu, nastrouháme sýr. Vše, vč. dýně, smícháme v misce, přidáme vejce, nastrouháme trošku muškátového oříšku, osolíme, zamícháme a zakryté necháme do druhého dne.

  2. Těsto rozválíme na tloušťku 2 mm a narádlujeme pásy široké do 10 cm. Na pásy těsta klademe asi centimetr od okraje hromádky náplně asi 5 cm od sebe. Přes hromádky přehneme těsto, kolem hromádek těsto spojíme hřbetem dlaně a narádlujeme tašky. Vaříme 3 až 4 minuty.

  3. Na pánvi přepustíme na malém plameni máslo a přihodíme pár lístků šalvěje. NEPRAŽIT! K voňavému máslu dáme uvařené těstoviny, prohodíme a podáváme.

  4. Toto jídlo jsem ochutnal přímo u zdroje, ale existuje i jídlo bez amaretti a bez mostardy


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!