Dýňovo - cizrnové kari recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

cca 400 g máslové dýně nebo Hokaido
cca 400 g uvařené cizrny
máslo
kari koření
4-5 stroužků česneku
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu předem namočíme a uvaříme.

  2. V kastrolku rozpustíme máslo. Dýni nakrájíme na kousky.

  3. Rozpuštěné máslo zasypeme kari kořením a promícháme. Přisypeme dýni a pořádně promícháme, aby se všechny kousky pěkně obalily kari máslem. Chvilku restujeme, aby dýně pustila vodu.

  4. Za pár minut přidáme uvařenou cizrnu a opět promícháme. Podle potřeby dolijeme vodu.

  5. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme a dusíme, než je dýně měkká. Pokud máme Hokaido, v podstatě se rozvaří a vznikne z ní hustá omáčka. Pokud máme máslovou dýni, ta se moc nerozvaří, tak jí část vytáhneme a rozmixujeme na hladkou kaši a vrátíme zpět, a tím vytvoříme omáčku. Pokud se mezi mixovanou dýni připlete i nějaká cizrna, vůbec to nevadí.

  6. Na závěr můžeme dosolit, ale není třeba moc.

  7. Podáváme s bramborovými noky, bulgurem, kuskusem, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!