Dýňový chléb s čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 220 g hladké mouky
- 60 g celozrnné mouky
- 335 g krupicového cukru
- 1 kl jedlé sody
- 1 kl skořice
- 1/2 kl muškátového oříšku
- 1/2 kl soli
- 300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) - popis zde
- 120 ml oleje
- 2 vejce
- 80 ml vody
- 50 g mléčné čokolády nasekané nahrubo
Postup Dýňový chléb s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.
2. Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
3. V jiné míse smícháme dýňové pyré, olej, vejce a 1/3 hrnku (80 ml) vody. Směs přidáme do suchých přísad a jemně promícháme stěrkou.
4. Nakonec jemně vmícháme čokoládu.
5. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a pečeme cca 50-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
6. Necháme vychladnout.