Dýňový chléb s čokoládou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

220 g hladké mouky
60 g celozrnné mouky
335 g krupicového cukru
1 kl jedlé sody
1 kl skořice
1/2 kl muškátového oříšku
1/2 kl soli
300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) - popis zde
120 ml oleje
2 vejce
80 ml vody
50 g mléčné čokolády nasekané nahrubo

Postup přípravy receptu

  1. 1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.

  2. 2. Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.

  3. 3. V jiné míse smícháme dýňové pyré, olej, vejce a 1/3 hrnku (80 ml) vody. Směs přidáme do suchých přísad a jemně promícháme stěrkou.

  4. 4. Nakonec jemně vmícháme čokoládu.

  5. 5. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a pečeme cca 50-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.

  6. 6. Necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!