Dýňový guláš recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1/2 středně velké dýně hokaido
cca 500 g hovězí kližka (použila jsem maso z krku)
2 velké cibule
olej dle potřeby
mletá paprika
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického (jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá).

  2. Na trošce tuku osmahneme cibuli - krájím ji klidně i docela nahrubo, neboť základ stejně mixuji, aby se tak šťáva hezky zahustila. Když cibule začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené a okořeněné hovězí maso a dýni (taktéž na větší kostky nakrájenou).

  3. Společně orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou - tolik, aby bylo vše ponořené, ale rozhodně ani o kapku víc.

  4. Vaříme do změknutí masa, což trvá většinou něco přes hodinku. Nakonec vybereme maso a část dýně, a zbytek společně rozmixujeme. Dýně a cibule omáčku zahustí a nebudete už potřebovat žádnou jinou (nezdravou) variantu.

  5. Pokud si s gulášem chcete vyhrát, vyduste několikrát až do základu a znovu podlévejte, chytne tak krásně tmavou barvou. Pokud jste zvyklí, klidně přidejte rajský protlak, česnek, majoránku, kmín či cokoliv jiného, čím guláš rádi dochucujete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!