Dýňový závin recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 listové těsto
sezamová semínka
1 vejce na potření
strouhanka
Náplň:
700 g žluté dýně
250 ml kysané smetany
2 vejce
sůl
mletý bílý pepř
bazalka
pažitka
3 – 5 lžic hladké mouky
200 g strouhaného sýra
1 cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dyňu nastrúhame.

  2. Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú dyňu, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Necháme prechladnúť.

  3. Potom vmiešame vajcia, sekanú bazalku a pažitku, smotanu, syr a premiešame. Pridáme múku a opäť premiešame (múky netreba veľa, plnka nemá byť hustá).

  4. Cesto rozdelíme na polovicu (budú 2 záviny), každú vyvaľkáme,jemne posypeme lyžicou strúhanky, natrieme plnkou, stočíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a upečieme. Podávame teplé, ale závin je výborný aj studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!