Falešné věnečky (oopsie nasladko) recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

4 vejce
50 g Goldessa cream cheese (z Lidlu)
1/4 lžičky kypřícího prášku
dle chuti mletá vanilka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 150°C. Připravíme 2 plechy s pečícím papírem.

  2. Bílky a žloutky oddělíme. Vyšleháme velmi, ale opravdu velmi tuhý sníh. Jakmile tohle podceníte, těsto bude příliš řídké. Nyní vyšleháme žloutky s krémovým sýrem a prdopečem (a vanilkou). Přidáme třetinu bílků ke směsi smetanového sýra a opatrně vmícháme. Nejlépe stěrkou a těsto jakoby od krajů překlápíme. Stejným způsobem vmícháme zbytek bílků. Postupujeme opravdu velmi opatrně, abychom udrželi těsto pěkně načechrané.

  3. Lžící nebo cukrářským sáčkem uděláme na každý plech 6 koleček, cca 2 cm vysoké. Nedělejte je příliš široké a blízko u sebe, během pečení se malinko roztáhnou. Pečeme přibližně 25 min a během pečení neotvíráme troubu. Hotové jsou pěkně zlatohnědé. Necháme vychladnout.

  4. Nyní už záleží na vás, jaký krém dovnitř zvolíte, případně ovoce či polevu. Já použila klasickou smetanu ke šlehání. Výborná je kombinace pařížské šlehačky a malin nebo mascarpone s vanilkou a jahodami. Pro větší noblesu můžete u poloviny placiček vykrojit střed malým kulatým vykrajovátkem, aby to bylo věnečku podobnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!