Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1-2 konzervy velkých bílých fazolí (300 g bez tekutiny)
- 3 velke stonky řapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 3 lžíce petrželové natě
- snítka rozmarýnu
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 rajče
- 1 dcl olivového oleje
Postup Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Postup přípravy receptu
-
Celer a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a česnek překrojíme na poloviny. Rajče zbavíme slupky, vykrojíme a vyhodíme střed a semínka a nakrájíme ji na kostičky.
Do vody (přibližně 6 dcl) vhodíme celer, cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, petrželovou nať a rajče. Osolíme a necháme vařit, až je zelenina měkká.
Když je mrkev měkká přidáme rajčatový protlak a vlijeme olej. Necháme projít varem a nakonec přidáme i fazole s nálevem. Ještě jednou necháme prohřát, podle chuti ještě osolíme a opepříme.