Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1-2 konzervy velkých bílých fazolí (300 g bez tekutiny)
3 velke stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
3 lžíce petrželové natě
snítka rozmarýnu
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1-2 lžíce rajčatového protlaku
1 rajče
1 dcl olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Celer a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a česnek překrojíme na poloviny. Rajče zbavíme slupky, vykrojíme a vyhodíme střed a semínka a nakrájíme ji na kostičky.

  2. Do vody (přibližně 6 dcl) vhodíme celer, cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, petrželovou nať a rajče. Osolíme a necháme vařit, až je zelenina měkká.

  3. Když je mrkev měkká přidáme rajčatový protlak a vlijeme olej. Necháme projít varem a nakonec přidáme i fazole s nálevem. Ještě jednou necháme prohřát, podle chuti ještě osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!