Fazolačka s tarhoňou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 a1/2 hrnku větších fazolí
1/4 hrnku tarhoni
1 větší klobása
2 šalotky
1 lžíce másla
1 rovná lžíce hladké mouky
2 lžičky uzené papriky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
vývar zeleninový nebo drůbeží
2 snítky libečku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme do studené vody večer před vařením. Druhý den vodu slijeme a dáme čerstvou, jen tak, aby byly fazole zalité a průběžně doléváme.. Přidáme koření bez soli a libeček. Vaříme téměř doměkka, tak, aby se fazole už daly jíst. Před koncem vaření osolíme.

  2. Mezitím, než se fazole uvaří, na másle orestujeme nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Vsypeme tarhoňu, pár minut restujeme, zasypeme paprikou a po chvíli moukou. Po krátkém opečení vše zalijeme vývarem.

  3. Paprikovou tarhoňu přivedeme k varu a přidáme k uvařeným fazolím. Občas promícháme, tarhoňa se může přichytávat. Společně vaříme cca 12-15 minut do změknutí tarhoně. Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli, případně zředíme vývarem. a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!