Fazolkový salát Maltézských rytířů recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 500 g zelených uvařených fazolek
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- sterilované cibulky (2 PL nálevu z cibulek)
- černé olivy
- sušená rajčata
- 1 PL kaparů
- 2 PL bílého vinného octa
- 2 PL olivového oleje
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup Fazolkový salát Maltézských rytířů
Postup přípravy receptu
-
Fazolky, sušená rajčata a olivy si nakrájíme, přidáme k nim sterilované cibulky, tuňáka, kapary a přilijeme nálev z cibulek, ocet, olivový olej. Bazalku si posekáme a přimícháme do salátu. Dochutíme solí, popř. octem. Salát necháme uležet alespoň hodinu v lednici, poté opět případně dochutíme, neboť fazolky si berou hodně chutí.