Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

Sterilované fazkolové lusky Bonduelle
Smetana
máslo
mouka hladká
masový vývar
cukr
sůl
ocet
Brambory jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby dohustím záklechtkou (rozkvedlanou moukou ve vodě).

  2. Pokud je konzistence omáčky, přilijeme smetanu. Já používám 33% a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.

  3. Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.

  4. Jako přílohu si připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem anebo s vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!