Fazolová kaše s uzeným recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

300 g suchých fazolí
2 cibule
3 stroužky česneku (palice pečeného česneku)
150 ml smetany na vaření
čerstvý rozmarýn
2 bobkové listy
máslo
sůl
uzené maso nebo klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme s bobkovými listy doměkka.

  2. Slijeme, pokud máme pečený česnek, vymačkáme jej k fazolím a nahrubo nebo najemno rozmixujeme.

  3. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou 1 cibuli a posekaný rozmarýn. Pokud máme čerstvý česnek, přidáme ho posekaný ke konci restování cibule.

  4. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a zaprášíme hladkou moukou a dohněda ji osmažíme v oleji či másle.

  5. Cibuli s česnekem a rozmarýnem vmícháme do fazolové kaše, osolíme, zjemníme a naředíme do požadované hustoty telplou smetanou.

  6. Naservírujeme s uzeným masem, omastíme a posypeme osmaženou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!