Fazolová kaše s uzeným recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 300 g suchých fazolí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku (palice pečeného česneku)
- 150 ml smetany na vaření
- čerstvý rozmarýn
- 2 bobkové listy
- máslo
- sůl
- uzené maso nebo klobáska
Postup Fazolová kaše s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Předem namočené fazole uvaříme s bobkovými listy doměkka.
Slijeme, pokud máme pečený česnek, vymačkáme jej k fazolím a nahrubo nebo najemno rozmixujeme.
Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou 1 cibuli a posekaný rozmarýn. Pokud máme čerstvý česnek, přidáme ho posekaný ke konci restování cibule.
Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a zaprášíme hladkou moukou a dohněda ji osmažíme v oleji či másle.
Cibuli s česnekem a rozmarýnem vmícháme do fazolové kaše, osolíme, zjemníme a naředíme do požadované hustoty telplou smetanou.
Naservírujeme s uzeným masem, omastíme a posypeme osmaženou cibulí.