Fazolovo-sójové karbanátky recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

100 g sterilovaných červených fazolí
25 g sójového masa
1 lžíce nasekané petržele
1 lžička olivového oleje
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejme na 200 °C.

  2. Sójové maso uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme, necháme zchladnout a vymačkáme vodu.

  3. Fazole propláchneme, necháme okapat a promixujeme je se sójovým masem.

  4. Do mixéru přidáme petržel, sůl, pepř a olej a znovu promixujeme.

  5. Z hmoty utvoříme dva karbanátky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem a téměř 45 minut pečeme dokřupava. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a jako doplněk jogurt nebo zakysaná smetana ochucená bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!