Fleky se zelím recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

hlávkové bílé zelí
olej
sůl
mletý pepř
fleky
uzený bok či jiné uzené maso (popřípadě opečený špekáček)
(schválně neudávám množství-záleží jací jste jedlíci)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme a na oleji restujeme tak dlouho, dokud lehce nezhnědne. Pozor, chce to hlídat, neboť zelí může velmi rychle začít hnědnout a pálit se. Musíme ho častěji míchat. Osolíme a opepříme.

  2. Uvaříme fleky a přimícháme je do restovaného zelí. Dobře promíchat!

  3. Na pánvi k tomu opečeme na kostičky pokrájený uzený bok, uzené nebo jeho levnější variantu (špekáček). Tím pak fleky na talíři posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!