Francouzská vepřová kýta recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1/2 kg vepřové kýty
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 plná lžíce Solamylu
- 20 dkg žampiónů
- olivový olej
- 100 ml Koňaku
- 1 lžička cukru
- sůl
- trochu Vegety
- sladká smetana
Postup Francouzská vepřová kýta
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.
Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou stran do měkka.
Houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu na olej a přidáme koňak, cukr a sůl podle chuti. Povaříme a přidáme asi půl kelímku smetany, ve které rozmícháme trošku solamylu.
Nakonec maso prohřejeme v omáčce. Podáváme s osmaženými bramborami, nebo s rýží.