Frankfurtská jemná polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 5 nožiček frankfurtských párků
- 1 větší cibule
- 2 lžíce sádla
- 3 větší brambory
- 1 kostka masoxu
- 3 kávové lžičky sladké mleté papriky
- hl. mouka
- česnek
- pepř
- petrželová nať
- sůl
Postup Frankfurtská jemná polévka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle restujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.
Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.
Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.
Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.