Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

3 tenké párky
4 brambory
1 cibuli
1 l vývaru
1 PL sladké papriky
100 ml mléka
100 ml smetany
2 PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a restujeme. Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.

  2. Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut provaříme.

  3. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.

  4. Ke konci přilijeme mléko a smetanu a necháme chvilku ještě probublat. Podle potřeby dochutíme. A u nás nesmí chybět na posypání voňavý libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!