Gnocchi aneb noky se špenátem a slaninkou recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 500 g gnocchi
- 150 g listového špenátu
- 400 g slaniny nebo jiné uzeniny
- 200 g tvrdého sýru
- 250 ml smetany
- vajíčko
- česnek
- sůl
Postup Gnocchi aneb noky se špenátem a slaninkou
Postup přípravy receptu
-
Noky si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Mezitím si spaříme špenát, nakrájíme a osmahneme slaninu na kostičky, nastouháme sýr, nakrájíme česnek a rozkvrdláme vajíčko ve smetaně.
Noky nasypeme do zapékací misky nebo hrnce do trouby.
Zasypeme je sýrem, navrstvíme špenát, lehce osolíme, nasypeme česnek a znovu zasypeme sýrem. Přidáme orestovanou slaninku a posypeme zbylým sýrem.
Zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme na 20 minut péct do trouby na 230 stupňů.