Gratinované řízečky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g libového vepřového plecka
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- 200 g strouhaného sýra (eidam, primátor)
- 2 rajská jablíčka
- 1 lžíce kečupu
- 2 žloutky
- 2 dcl mléka
- 2 dcl smetany
- sůl
- pepř
- olej podle potřeby
Postup Gratinované řízečky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky.
Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme.
Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem.
Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.