Gratinované řízečky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

400 g libového vepřového plecka
100 g másla
100 g hladké mouky
200 g strouhaného sýra (eidam, primátor)
2 rajská jablíčka
1 lžíce kečupu
2 žloutky
2 dcl mléka
2 dcl smetany
sůl
pepř
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky.

  2. Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme.

  3. Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem.

  4. Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!