Grilovaná zelenina s pestem recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- lilek
- cuketa
- rajčata
- papriky
- česnek
- tymián, mateřídouška, dobromysl a petrželka
- nebo provensálská kořenící směs.
- olej (nejlépe olivový)
- sůl
- pepř
Postup Grilovaná zelenina s pestem
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, soli, pepře, nejméně 2-3 hrstí nasekaných bylin a utřených stroužků česneku připravíme pastu. Můžeme přidat i kousek cibule.
Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky a cukety nakrájíme na plátky, posypeme trochu solí a necháme 15 minut stát. Pak je osušíme ubrouskem, malá rajčata a papriky necháme vcelku, pouze rajčata nahoře nařízneme do křížku. Zeleninu potřeme kořenící pastou podobnou pestu a na mírnějším ohni opékáme z obou stran.
Jde to i v troubě na mřížce s podloženým pekáčem. Podáváme s kvalitním (nejlépe domácím) kečupem a pečivem.