Grilovaná zelenina s pestem recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

lilek
cuketa
rajčata
papriky
česnek
tymián, mateřídouška, dobromysl a petrželka
nebo provensálská kořenící směs.
olej (nejlépe olivový)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, soli, pepře, nejméně 2-3 hrstí nasekaných bylin a utřených stroužků česneku připravíme pastu. Můžeme přidat i kousek cibule.

  2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky a cukety nakrájíme na plátky, posypeme trochu solí a necháme 15 minut stát. Pak je osušíme ubrouskem, malá rajčata a papriky necháme vcelku, pouze rajčata nahoře nařízneme do křížku. Zeleninu potřeme kořenící pastou podobnou pestu a na mírnějším ohni opékáme z obou stran.

  3. Jde to i v troubě na mřížce s podloženým pekáčem. Podáváme s kvalitním (nejlépe domácím) kečupem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!