Grilovaný česnekový květák se sýrovou omáčkou recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

1 květák
2 snítky petrželky a bazalky
60 ml olivového oleje
drcený kmín
4 stroužky utřeného česneku
sůl
3 PL hladké mouky
100 g másla
200 ml smetany na vaření
100 strouhaného čedaru
špetka muškátového oříšku
sůl
1 hrnek květákového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem na skus. Vodu slijeme a dáme stranou. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a petrželkou. V této směsi necháme uvařený květák alespoň 1 hodinu marinovat. Po této době naložený květák grilujeme v rozehřáté troubě dozlatova.

  2. V nádobě necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku, osmahneme a stále mícháme. Zalijeme hrnkem květákového vývaru a smetanou na vaření. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme nastrouhaný čedar, znovu povaříme, až je omáčka hladké konzistence, ochutíme muškátovým oříškem a solí.

  3. Růžičky květáku rozdělíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.

  4. Podáváme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!