Guláš staré rančerky recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 300 g bílých fazolí (nebo 2 scezené plechovky)
- 1 kg uzených žeber
- 1 velká cibule
- 2 PL sádla
- 1 PL sladké papriky
- 2 pl hladké mouky
- 5 PL kečupu nebo rajčatový protlak
- 4 stroužky česneku
- 250 - 300 ml vývaru z uzených žeber
- sůl
- pepř
- bobkový list
- feferonka (nemusí být)
- pažitka
Postup Guláš staré rančerky
Postup přípravy receptu
-
Fazole uvařit s bobk. listem doměkka.
V tlakáči uvařit žebra, po vystydnutí z nich obrat maso.
V kastrolu na sádle orestovat cibuli pokrájenou na kolečka, v tom zarestovat mouku a vymíchat jíšku, vmíchat papriku, zalít vývarem ze žeber. Povařit (omáčka musí být hustší), přidat uvařené fazole, kečup nebo protlak, utřený česnek, sůl, pepř, feferonku, případně dochutit dle své chuti. Krátce provařit.
Posypat pažitkou a podávat s chlebem.