Hejk na smetaně se žampióny a pórkem recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

4 filety z hejka
8 velkých žampiónů
1 pórek
200 ml smetany ke šlehání
1 stroužek česneku
citrónová šťáva
máslo
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme smetanu. Přidáme oloupané a na čtvrtiny či osminy pokrájené žampióny, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut při nízké teplotě.

  2. Pak přidáme kolečka pórku, necháme je změknout (na skus) a omáčku dosolíme a zahustíme máslem rozhněteným s hladkou moukou nebo granulovanou jíškou. Množství omáčky regulujeme přidáním mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!