Hermelínovo-vaječný salát recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 4 ks Hermelínu (4x100 g)
- 200 ml majonézy (Poličanka)
- 1 velká bílá cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 4 uvařená vejce na tvrdo
- 3 větší sterilované okurky
- kousek čerstvého celeru
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- celerová nať
Postup Hermelínovo-vaječný salát
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a plnotučnou hořčici. Opatrně spojíme v celistvou směs tak, aby nedošlo k přílišné devastaci kostiček hermelínu. Okurky a plátek celeru nakrájíme na malé kostičky a přidáme k hermelínové základní směsi.
Cibuli nakrájíme na jemno a nasekáme i celerovou a petrželovou nať. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na větší kostky a přidáme do směsi.
Lehce promícháme a dáme do lednice dobře vychladit. Podáváme s čerstvým, nejlépe křupavým pečivem jako vydatnější večeři.