Hermelínovo-vaječný salát recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

4 ks Hermelínu (4x100 g)
200 ml majonézy (Poličanka)
1 velká bílá cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
4 uvařená vejce na tvrdo
3 větší sterilované okurky
kousek čerstvého celeru
sůl
pepř
petrželová nať
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a plnotučnou hořčici. Opatrně spojíme v celistvou směs tak, aby nedošlo k přílišné devastaci kostiček hermelínu. Okurky a plátek celeru nakrájíme na malé kostičky a přidáme k hermelínové základní směsi.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno a nasekáme i celerovou a petrželovou nať. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na větší kostky a přidáme do směsi.

  3. Lehce promícháme a dáme do lednice dobře vychladit. Podáváme s čerstvým, nejlépe křupavým pečivem jako vydatnější večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!