Hlávkový salát míchaný recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

Hlávkový salát 1 ks
rajčata masitá 2 ks (mohou být i cherry - více)
naťová cibulka
zakysaná smetana 1 ks
sůl
mletý bílý pepř
česnek 2 stroužky (možno i více)
bazalka čerstvá 6 lístků (lze i sušená)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát rozebereme, pečlivě omyjeme a odlomíme silné košťály. Listy pak necháme řádně okapat, popř. osušíme. Mezitím si omyjeme rajčata, vykrojíme bubáky, rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Nať z cibulky si nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Okapaný hlávkový salát si nakrájíme na silnější proužky. Do zakysané smetany si vmícháme rozetřený česnek, na jemno nakrájenou bazalku, přidáme sůl, špetku cukru (dle chuti) a mletý pepř.

  3. Do mísy vložíme nakrájenou zeleninu,velmi jemně osolíme, zlehka vmícháme ochucenou zakysanou smetanu a ihned podáváme.

  4. Lze podat jako přílohu ke grilovaným masům, ale u nás ho konzumujeme jako lehký letní oběd, nebo ještě častěji jako večeři a k němu tmavé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!