Hlíva a žampiony v těstíčku s polentou recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 180 g hlívy ústřičné
- hlavičky žampionů
- olej
- máslo
- Na těstíčko:
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- čerstvá petrželka
- sůl
- chilli
Postup Hlíva a žampiony v těstíčku s polentou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těstíčko z vajíčka, mouky, jedlé sody, soli, chilli a nasekané petrzelky. Necháme odležet.
Z hlívy i žampionů odřízneme nožky a postupně namáčíme v těstíčku. Z prudka osmažíme dozlatova.
Polentu připravíme stejně jako v základním receptu, jen do vody přidáme chilli. Dáme na pečící papír, rozprostřebe a necháme vychladnout.
Pak vykrajujeme třeba kolečka a dáme na pánev, na které jsme rozpustili kousíček másla. Osmažíme z obou stran. Podáváme se sladko-kyselou chilli omáčkou, nebo česnekovým dipem.