Hlíva a žampiony v těstíčku s polentou recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

180 g hlívy ústřičné
hlavičky žampionů
olej
máslo
Na těstíčko:
2 vejce
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 čajová lžička jedlé sody
čerstvá petrželka
sůl
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těstíčko z vajíčka, mouky, jedlé sody, soli, chilli a nasekané petrzelky. Necháme odležet.

  2. Z hlívy i žampionů odřízneme nožky a postupně namáčíme v těstíčku. Z prudka osmažíme dozlatova.

  3. Polentu připravíme stejně jako v základním receptu, jen do vody přidáme chilli. Dáme na pečící papír, rozprostřebe a necháme vychladnout.

  4. Pak vykrajujeme třeba kolečka a dáme na pánev, na které jsme rozpustili kousíček másla. Osmažíme z obou stran. Podáváme se sladko-kyselou chilli omáčkou, nebo česnekovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!