Horácké kuře (s houbami) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře
- 250 g hub
- 50 g másla
- 20 g hladké mouky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 l vývaru (nejlépe drůbežího) nebo vody
- 1/8 l sladké smetany
- citronová šťáva
- sůl a pepř
- petrželka
Postup Horácké kuře (s houbami)
Postup přípravy receptu
-
Rozčtvrcené kuře opereme, osušíme, osolíme, opepříme a pečeme na másle 12 minut. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a osmahneme. Potom přidáme nakrájené houby, podlijeme vývarem a dusíme doměkka (asi 1/2 hodiny).
Maso vyjmeme, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, mírně povaříme. Hotovou omáčku ochutíme citronovou šťávou a sekanou petrželkou. Při podávání poléváme porce kuřete horkou omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.